Portfolio

Hieronder ziet u een overzicht van projecten die wij de afgelopen tijd realiseerden.

Of het nu gaat om een live registratie voor een kleine groep specialisten in het ziekenhuis, of een uitzending via satelliet naar een congres met meer dan 1000 deelnemers aan de andere kant van de wereld, wij hebben alles in huis om een onderzoek, behandeling of operatie perfect in beeld te brengen.

11 en 12 november 2019, 5th Amsterdam CTO Symposium, VU Medisch Centrum, Amsterdam

Evenals in voorgaande jaren, verzorgenden wij voor het Amsterdam CTO Symposium dit jaar alweer voor de vijfde maal, gedurende 2 dagen live uitzendingen vanuit 2 hartcatheterisatiekamers van het VUmc over de behandeling van CTO (Chronisch Totale Occlusie) van de kransslagaders. Vanwege het sterk gestegen aantal deelnemers, die hiervoor vanuit de hele wereld naar Amsterdam komen, vond het congres dit jaar voor het eerst plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

5 november 2019, Symposium Hartcentrum Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Dit jaar werd de Hartweek van het Catharina Ziekenhuis voor de 12e maal georganiseerd. Het doel van de Hartweek is om kennis en ervaring te delen en de samenwerking met andere centra te optimaliseren. Hoogtepunt van de Hartweek is elk jaar het symposium met live operaties. Dit jaar werden twee methodes getoond om een hartklep te vervangen. De operaties waren ook via o.a. de website van de Persgroep (Algemeen Dagblad) live via internet te bekijken. In totaal hebben ruim 15.000 kijkers de operaties gevolgd. Bekijk de uitzending via deze links:  Aortaklep vervanging via de lies    Chirurgische aortaklepvervanging

1 november 2019, NVVC Fellowcursus cardiologie, UMC, Utrecht

Als vervolg op de cursusdag op 31 oktober 2019 vond de tweede module van deze cursus plaats in het UMC Utrecht met als onderwerp 'The basics and beyond', met opnieuw interactieve live casussen vanuit de hartcatheterisatiekamer.

31 oktober 2019, NVVC Fellowcursus cardiologie, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

De Nationale Fellowcursus wordt georganiseerd door het werkgroep Interventiecardiologie (WIC) van de NVVC in samenwerking met het CardioVasculair Onderwijs Instituut en bestaat uit 6 modules. Het is een interactief programma met uitgebreide live casussen. De eerste module van dit jaar had als onderwerp 'Transcatheter Heart Valve Intervention'.

13 juni 2019, DRES Meeting Radboudumc, Nijmegen

In opdracht van Bazelmans AVR werd voor de 9e editie van de DRES Meeting een live case van een procedure vanuit het hartcentrum van het Radboudumc in Nijmegen verzorgd. Het congres had dit jaar als thema preventie. De uitzending ging over de sluiting van een PFO (Patent Foramen Ovale).

23-24 mei 2019, Interventional EP Curriculum, SVT Module

Wij verzorgden ook dit jaar in opdracht van Abbott gedurende 2 dagen live procedures van de behandeling van supraventriculaire ritmestoornissen ten behoeve van de specialisatie tot elektrofysioloog van een internationale groep cardiologen.

22 mei 2019, DaVinci robot operatie, Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) konden geïnteresseerden live meekijken tijdens een robotoperatie met de nieuwe DaVInci robot van het Catharina Ziekenhuis.
De specialisten van het ziekenhuis opereerden een vrouw bij wie baarmoederhalskanker was geconstateerd.
Belangstellenden konden de operatie live volgen via de websites van de kranten van onder meer het AD, Eindhoven Dagblad (ED), Brabants Dagblad (BD) en BN/DeStem.

5 april 2019 CAG een opleiding waard, VieCuri Ziekenhuis, Venlo

Evenals in voorgaande jaren verzorgden wij op de themadag over het coronair angiogram een aantal live cases vanuit de hartcatheterisatiekamer van het VieCuri ziekenhuis naar Theater De Maaspoort in Venlo.

29 en 29 november 2018, 4rd Amsterdam CTO Symposium, VU Medisch Centrum Amsterdam

Ook dit jaar verzorgden wij voor het Amsterdam CTO Symposium de live uitzendingen vanuit 2 hartcatheterisatiekamers van het VUmc naar een locatie elders in Amsterdam van de behandeling van CTO (Chronisch Totale Occlusie) van de kransslagaders.

22 november 2018, Hysteroscopiecursus, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Voor de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie verzorgen wij jaarlijks de live demonstraties vanuit de operatiekamer voor de Hysteroscopiecursus. Het is een interacatieve cursus waar veel onderwerpen aan bod komen.

5 november 2018, Symposium Hartcentrum Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Opnieuw verzorden wij voor het Amsterdam CTO Symposium gedurende 2 dagen de live uitzendingen vanuit 2 hartcatheterisatiekamers van het VUmc naar een locatie elders in Amsterdam van de behandeling van CTO (Chronisch Totale Occlusie) van de kransslagaders.

27 september 2018, Live PCI, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Voor een door Philips georganiseerde persdag verzorgden wij een uitzending van een dotterprocedure met gebruik van het nieuwe Philips Azurion Röntgensysteem voor een delegatie van journalisten van de landelijke schrijvende pers.

14 september 2018, Holmium symposium, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven verzorden voor het Holmium symposium de live registratie van HoLEP behandelingen met gebruik van een Holmium laser.

6-7 september 2018, Interventional EP Curriculum, SVT Module

In opdracht van Abbott verzorgden wij in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven 2 dagen live procedures van de behandeling van supraventriculaire ritmestoornissen ten behoeve van de specialisatie tot elektrofysioloog van een groep cardiologen uit verschillende landen van Europa.

22 juni 2018, NVVC Fellowcursus cardiologie, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

De zesde en laatste dag van deze cursus vond plaats in het Academisch Medisch Centrum Amsterdam met als onderwerp 'Klepinterventies', met opnieuw interactieve live procedures vanuit de hartcatheterisatiekamer.

21 juni 2018, NVVC Fellowcursus cardiologie, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Als vervolg op de cursusdagen in 2017 vond de vijfde module van deze cursus plaats in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven met als onderwerp 'Fundamentals of CTO PCI', met live procedures vanuit de hartcatheterisatiekamer.

13 juni 2018, TrapLiner Training live symposium, VU Medisch Centrum Amsterdam

In opdracht van Teleflex verzorgden wij live uitzendingen vanuit de hartcatheterisatiekamer van het VUmc over het gebruik van de TrapLiner catheter.

31 mei 2018, DRES Meeting Nijkerk, Isala, Zwolle

In opdracht van Bazelmans AVR werd voor de DRES Meeting een live case van een procedure vanuit het hartcentrum van het Isala Ziekenhuis in Zwolle verzorgd.

13 april 2018, CAG een opleiding waard, VieCuri Ziekenhuis, Venlo

Evenals in voorgaande jaren verzorgden wij op de themadag over het coronair angiogram een aantal live cases vanuit de hartcatheterisatiekamer van het VieCuri ziekenhuis naar Theater De Maaspoort in Venlo.

1 en 2 maart 2018, CoRe live Symposium, VU Medisch Centrum Amsterdam

In opdracht van Abbott verzorgden wij vanuit 2 hartcatheterisatiekamers gedurende 2 dagen de live cases voor de Complex Complete Revascularisation Course.

30 november en 1 december 2017, 3nd Amsterdam CTO Symposium, VU Medisch Centrum Amsterdam

Na het succes van het Amsterdam CTO Symposium in de afgelopen 2 jaar verzorgden wij opnieuw gedurende 2 dagen live uitzendingen vanuit 2 hartcatheterisatiekamers van het VUmc naar een locatie elders in Amsterdam van de behandeling van CTO (Chronisch Totale Occlusie) van de kransslagaders.

23 november 2017, Hysteroscopiecursus, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Voor de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie verzorgen wij jaarlijks de live demonstraties vanuit de operatiekamer voor de Hysteroscopiecursus. Het is een interacatieve cursus waar veel onderwerpen aan bod komen.

20 november 2017, Innovations in Breast Reconstuction, Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Simultaan live uitzending van 2 verschillende operatiekamers van een borstreconstructie bij in totaal 4 patiënten, waarbij gebruik werd gemaakt van de laatste chirurgische technieken.

7 en 8 november 2017, Symposium Hartcentrum Catharina Ziekenhuis Eindhoven

De elfde hartweek van het Catharina Ziekenhuis stond in het teken van ritmestoornissen.
Op 7 november verzorgden wij de live uitzending van een operatie van een Pectus excavatum (kippenborst). Op 8 november vanuit de OK een mini-maze operatie en vanuit de hartcatheterisatiekemers een behandeling van een hartritmestoornis (AVNRT) en van de implantatie van een biventriculaire pacemaker.

13 oktober 2017, NVVC Fellowcursus cardiologie, Amphia Ziekenhuis Breda

Als vervolg op de cursusdag op 22 en 23 juni 2017 vond de derde module van deze cursus plaats in het Amphia Ziekenhuis Breda met als onderwerp 'Proper descision making', met opnieuw interactieve live casussen vanuit de hartcatheterisatiekamer.

12-13 oktober 2017, Interventional EP Curriculum, SVT Module, Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Wij verzorgden voor de tweede maal dit jaar 2 dagen live procedures van de behandeling van supraventriculaire ritmestoornissen ten behoeve van de specialisatie tot elektrofysioloog van een internationale groep cardiologen.

21 juli 2017, live uitzending VU Medisch Centrum Amsterdam naar TOPIC congres in Tokio

Voor de afdeling cardiologie van het VUmc verzorgden wij een live uitzending naar de TOkyo Percutaneous cardiovascular Intervention Conference. TOPIC is een groot congres met meer dan 3000 deelnemers. Het VUmc was het enige buitenlandse ziekenhuis dat was uitgenodigd om een live case naar dit congres te verzorgen.

23 juni 2017, NVVC Fellowcursus cardiologie, Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar

Als vervolg op de cursusdag op 22 juni 2017 in Tergooi Blaricum vond de tweede module plaats in Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar met als onderwerp 'Complex PCI and Shock', opnieuw met veel interactieve live casussen.

22 juni 2017, NVVC Fellowcursus cardiologie, Tergooi Blaricum

De Nationale Fellowcursus wordt georganiseerd door het werkgroep Interventiecardiologie (WIC) van de NVVC in samenwerking met het CardioVasculair Onderwijs Instituut en bestaat uit 6 modules. Het is een interactief programma met uitgebreide live casussen. De eerste module had als onderwerp 'Basics and beyond'.

15 juni 2017, Interventional EP Curriculum, SVT Module

In opdracht van Abbott verzorgden wij in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven 2 dagen live procedures van de behandeling van supraventriculaire ritmestoornissen ten behoeve van de specialisatie tot elektrofysioloog van een groep cardiologen uit verschillende landen van Europa en het Midden-Oosten.

1 juni 2017, DRES Meeting Nijkerk, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

In opdracht van Bazelmans AVR werd voor de DRES Meeting een live case van een TAVI-pcocedure vanuit het hartcentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven verzorgd.

17 maart 2017, CAG een opleiding waard, VieCuri Ziekenhuis, Venlo

Na het succes van de vorige editie van deze themadag over het coronair angiogram, verzorgden wij opnieuw een aantal live cases vanuit de hartcatheterisatiekamer van het VieCuri ziekenhuis. De verbinding verliep via een directe straalverbinding vanaf het dak van het ziekenhuis naar Theater De Maaspoort in het centrum van Venlo.

8 december 2016, PC Upfront Cursus, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

De PC Upfront cursus is een verplichte cursus van het Urologisch Opleidings Instituut voor AIOS Urologie in het 2e jaar van hun opleiding. De cursus vindt jaarlijks plaats in het Catharina Ziekenhuis.
Onderdeel van de cursus zijn live demonstraties echografie op zowel fantoom als patiënten.

1-2 december 2016, 2nd Amsterdam CTO Symposium, VU Medisch Centrum Amsterdam

Na het enorme succes van het CTO symposium in 2015 verzorgden wij opnieuw in opdracht van TOP Medical en het VU Medisch Centrum Amsterdam gedurende 2 dagen live uitzendingen vanuit de Hartcatheterisatiekamer van het VUmc naar een locatie elders in Amsterdam van de behandeling van CTO (Chronisch Totale Occlusie) van de kransslagaders. Het publiek bestond dit jaar uit maar liefst 175 deelnemers uit 21 landen.

24 november 2016, Hysteroscopiecursus, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Voor de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie verzorgen wij jaarlijks de live demonstraties vanuit de operatiekamer voor de Hysteroscopiecursus Het is een interacatieve cursus waar veel onderwerpen aan bod komen. Dit jaar waren in totaal 9 hysteroscopische procedures live te volgen in de Wintertuin van het Catharina Ziekenhuis.

7 en 9 november 2016, Symposium Hartcentrum Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Ter gelegenheid van de 10e Hartweek van het Catharina Ziekenhuis werden dit jaar 2 symposia georganiseerd. Tijdens het symposium op 7 november, dat in het teken stond van boezemfibrilleren, kon men live meekijken bij een cryo pulmonaalvene-isolatie en een mini-maze operatie. Op 9 november was het onderwerp aortaproblematiek en verzorgden wij live registraties van een TAVI behandeling en een Bentall operatie. Evenals in voorgaande jaren werden de symposia weer zeer druk bezocht.
Lees hier een verslag over het symposium in het tijdschrift Zorg en Ziekenhuis.

20-21 oktober 2016, Interventional EP Curriculum, SVT Module

In opdracht van St. Jude Medical verzorgden wij in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven 2 dagen live procedures van de behandeling van supraventriculaire ritmestoornissen ten behoeve van de specialisatie tot elektrofysioloog van een groep cardiologen uit verschillende landen van Europa.

13 oktober 2016, Fundamentals of CTO PCI, VU Medisch Centrum Amsterdam

Live uitzendingen van een aantal CTO (Chronisch Totale Occlusie) PCI procedures vanuit de Hartcatheterisatiekamer van het VUmc naar de Colloquimzaal in het ziekenhuis.

3 juni 2016, DRES Meeting Nijkerk, Amphia Ziekenhuis, Breda

Na het succes van de live case van 2015 werd Artifakt opnieuw gevraagd een live case voor het te DRES congres voor haar rekening te nemen. In samenwerking met Bazelmans AVR werd de live case van een Direct Flow TAVI-pcocedure vanuit het hartcentrum van het Amphia Ziekenhuis in Breda verzorgd.

18 maart 2016, CAG een opleiding waard, VieCuri Ziekenhuis, Venlo

Voor het eerst in het 12-jarig bestaan van deze themadag over het coronair angiogram, werd het programma uitgebreid met live cases vanuit de hartcatheterisatiekamer van het ziekenhuis naar Theater De Maaspoort in het centrum van Venlo.

26 november 2015, Hysteroscopiecursus, Catharina Ziekenhuis, Eindhoven

Voor de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie verzorgen wij jaarlijks de live demonstraties vanuit de operatiekamer voor de Hysteroscopiecursus. Deze cursus is onderdeel van de opleiding tot gynaecoloog en verplicht voor arts-assistenten.

19-20 november 2015, Amsterdam CTO Symposium 2015, VU Medisch Centrum Amsterdam

In opdracht van TOP Medical en het VU Medisch Centrum Amsterdam verzorgden wij gedurende 2 dagen live uitzendingen vanuit de Hartcatheterisatiekamer van het VUmc naar een locatie elders in Amsterdam van de behandeling van CTO (Chronisch Totale Occlusie) van de kransslagaders door de cardiologen van het VU Medisch Centrum. Het publiek bestond uit 70 interventiecardiologen afkomstig uit de hele wereld.

11 november 2015, Symposium Hartcentrum Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Dit jaar werd de Hartweek van het Catharina Ziekenhuis al weer voor de 9e maal georganiseerd. Tijdens het symposium werden 250 verpleegkundigen en artsen uit ziekenhuizen uit heel Nederland bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de hartgeneeskunde. Onderdeel van het symposium waren live demonstraties van een hartcatheterisatie waarbij gebruik werd gemaakt van FFR en OCT en een live demonstratie van een OPCAP bypass operatie zonder gebruik van een hart-longmachine, waarbij ook de familie van de patiënt aanwezig was. Zowel door Omroep Brabant als het Eindhovens Dagblad werd aandacht besteed aan deze unieke gebeurtenis.

12 juni 2015, DRES Meeting Nijkerk, Medisch Centrum Leeuwarden

In 2015 vierde DRES het eerste lustrum in Congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk. DRES is inmiddels uitgeroeid tot één van de belangrijkste congressen op het gebied van de cardiologie in Nederland. Tijdens het congres werden live cases uit 3 verschillende Nederlandse hartcentra gepresenteerd.
Artifakt verzorgde in samenwerking met Bazelmans AVR de live case van een TAVI-pcocedure (plaatsing van een aorta klep via de lies) vanuit het Medisch Centrum Leeuwarden en leverde ondersteuning voor de beide andere live uitzendingen uit het Medisch Spectrum Twente in Enschede en het Albert Schweizer Ziekenhuis in Dordrecht.

8 juni 2015, PV-isolatie St. Jude Medical

In opdracht van St. Jude Medical verzorgden wij een live procedure van een EnSite™ pulmonaalvene-isolatie voor de behandeling van boezemfibrilleren. De behandeling vond plaats in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en was te volgen in het opleidingscentrum van St. Jude in Brussel.
St. Jude Medical organiseert regelmatig trainingen voor cardiologen in opleiding.
Voor de verbinding tussen de beide locaties werd gebruik gemaakt van videoconferentie apparatuur.

4 juni 2015, Videoregistratie voor de opening van het Toorop Paviljoen

In november 2014 heeft het Toorop Paviljoen, het centrum voor geboortezorg van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis zijn deuren geopend. Ter ere van de officiële opening op 4 juni 2015, maakten wij een film van een gentle sectio (vriendelijke keizersnede) op de operatiekamer, welke tijdens de opening aan de genodigden werd getoond.

12 december 2014, 8th International Live Surgery and Congress on Aesthetic Plastic Surgery

Al een aantal jaren verzorgen wij de live registraties voor het congres van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie. Op de eerste dag van dit tweedaagse congres, kunnen de operaties op twee OK's tegelijkertijd in de zaal worden gevolgd.

24 januari 2014, Masterclass DaVinci robotchirutrgie, Rijnstate Ziekenhuis Arnhem

Voor de afdeling Urologie van het Rijnstate Ziekenhuis verzorgden wij in het auditorium van het ziekenhuis een live 3D full HD projectie vanuit de OK, waar met de DaVinci robot een patiënt werd geopereerd. De deelnemers konden in het Auditorium met 3D brillen live meekijken naar de operatie en vragen stellen aan de operateur.

gallery/hck_01_mvr0309-2